vineri, 3 iulie 2009

MOGULII IN CRIZA, ANGAJATII IN PRIZA

De cand s-a anuntat criza asta pe care o credeam prefacuta, si pana astazi, am refuzat sa cred ca lucrurile vor fi atat de negre. Ei bine, o vad, o simt, o traiesc si incep sa ma plictisesc de ea. Mai aud voci care spun ca adevarata criza va veni dupa alegerile din toamna (Dracu` se duce sa voteze). Deci, sa inteleg ca acum e doar o joaca?
Realitatea-Catzavencu a sfidat criza pana acum. In timp ce la antene, acum trei luni, se micsorau salariile cu 20%, la Realitatea se mareaaaau. Ei bine, probabil a acceptat si Vantu "realitatea" iar acum a sosit momentul sa taie in carne vie. A anuntat scaderea salariilor cu pana la 50%, motiv pentru care pioni principali au anuntat ca vor parasi tabla de joc. Deci, la Realitatea nu se da afara, se obliga la munca voluntara.
La Antene se poarta concedieri si micsorari de salarii. Acest trend de franjurare in randul angajatilor a inceput din primavara, a continuat si in vara iar in toamna va deveni probabil un must-have. Mai intai salarii scurtate cu 20%, apoi angajati scosi de pe catwalk. A venit vara si a urmat manejul, adica inca un rand de concedieri sau concedii fara accesorii (si portofelul e un accesoriu).
Nici Pro tv-ul nu mai danseaza pentru nimeni. Nici macar pentru angajati. A venit Sarbu cu aspiratorul si a facut curatenie prin sectii. Cica urmeaza sa stearga si praful...
OTV-ul mititelul e si el atins de criza (probabil de timp). Si-a tras sediu nou cu plasme in lift, investeste in emisiuni noi cu prezentatori ce vor lua 60.000 de euro pe editie, se negociaza cu oameni precum Mircea Radu, pe scurt se relanseaza. Chiar si asa Diaconescu a intrat si el in gura crizei si a concediat 10 oameni de la stiri. Fapt ce ma face sa cred ca a ramas fara niciunul pe partea "adevaratelor stiri".
La Kanal d se schimba grila, prezentatorii si sefii cam o data pe luna. Se platesc amenzi de un miliard. Sunt salarii la care nici Zavoranca n-ar fi visat... Fapt ce ma face sa cred ca patronii se inteleg ca turcii cu criza.
Si ca sa facem haz de necaz... haida lautarii!


Criza vine....
Asculta mai multe audio Muzica

Niciun comentariu: